• Bloglovin’

    Follow

MIN HÄLSOFILOSOFI

KOST  TRÄNING  COACHING

Attityd

Hälsa är mer än frånvaro av ohälsa.

Hälsa är din attityd till livet, modet att ifrågasätta, skrattet som bubblar, tårarna som rinner. Hälsa är den goda maten, den vackra blomman, kramen och arbetskollegan. Hälsa är chokladen, familjen, musiken och dansen. Hälsa är förmågan att bidra, säga hej, förlåta och prioritera. Hälsa är sömn och mjuk vila från vardagens brus. Det är komplext och det är inte självklart att alla delar finns på plats alltid eller hela tiden. Men för att må bra behöver vi ha ett antal områden igång samtidigt, på en nivå som ger oss energi. 

Isa Kjellsdotter coach

Hur vill du leva?

Det vi fokuserar på växer

”Sluta”, stopp, förbud, dåligt, skräp, otillåtet….Hur känner du inför de orden och deras innebörd? Jag ser att negationer inte ger oss kraft, mer dåligt samvete. Men det är tyärr ofta i våra negationer vi startar med våra förändringar. Håller du med?  Vi fokuserar på det som inte är bra, på det vi behöver sluta med. Det funkar inte alltid så bra.

Jag arbetar mer med det vi som är bra genom att förstärka, utöka och lägga till det vi önskar mer av. Jag påstår att för de flesta av oss är det kortsiktigt att fokusera på det negativa och långsiktigt att lyfta det positiva. Det vi fokuserar på växer.

Vad vill du ha mer av i ditt liv, arbete och relationer? Då börjar vi där! 

+Beteenden

 Med kunskap, insikter och erfarenheter kan vi ta ansvar för att må bra över tid. Ansvar tar vi när vi lägger till  +beteenden. Exempel på +beteenden är träning, sömn, en trivsam miljö och umgänge med dem du gillar. Det är också våra upplyftande tankar, skrattet och god, nyttig mat. Delarna ger helheten. Fler +beteenden stärker din hälsa och stärker dina förutsättningar att möta motgångar eller utmaningar vi möter  då och då .

Ta kommandot

Att bry sig om vad du äter och att röra på sig handlar inte om att vara smal eller tjock. Det handlar inte heller om rätt eller fel. Det handlar däremot om att vara pigg eller trött. Glad eller ledsen. Hoppfull eller orolig. Stark eller svag. Stabil eller labil. Det handlar om att göra smarta val, oftast för det kommer påverka din hälsa! Det är dina tankar, din förbränning, din livslust och fysiska status i övrigt. 

Ta kommandot över dina val och därmed ditt liv och inte jämför dig inte med andra då kommer du må bättre. 

”A flower does not think of competing to the flower next to it. It just blooms”8419722399_6e15597e5b_k

Kommentarer är stängda